BC Appoldro wordt zoals zoveel verenigingen gedragen door verschillende vrijwilligers.

Middel dit bericht willen we willen een lid eens extra in het zonnetje zetten, en wel Jan Schrijvers. Jan is een bevlogen en gedreven speler, die al sinds 1957 een lekker potje meespeelt! Jan is sinds 18-02-1974 lid van een Apeldoornse badmintonvereniging, toen genaamd B.C. Flying Shuttle Apeldoorn, een vereniging die sinds 1954 bestond. Jan is op zijn 17e bij HBC’57 gestart en nu nog steeds actief!

Een quote van Jan uit die tijd is: Speelgelegenheid in gymzalen met rackets voorzien van houten bladframe en metalen steel, waarbij de steel regelmatig vlak boven het handvat afbrak en het racket zodoende af en toe gevaarlijk door de zaal vloog.

Jan heeft bij diverse clubs en instanties bestuurlijke functies vervuld en enige tijd FSA competitie gespeeld. Met name bij de Apeldoornse Badminton Federatie heeft Jan indertijd veel gedaan voor de toen 11 verenigingen en 1100 leden in Apeldoorn.

Medio 2000 is Jan op eigen initiatief begonnen met het shuttlebeheer. De aan- en afvoer van de shuttles bleek nogal problematisch en de shuttles lagen los in een grote platte doos op vervanging te wachten. Inmiddels heeft Jan een goed shuttlebeheer gecreëerd en zal niemand misgrijpen voor een goede shuttle om mee te spelen. Daarnaast verzameld Jan de oude en echt volledig opgebruikte shuttles en levert deze bij enkele scholen in, zodat kinderen daar weer heerlijk mee kunnen knutselen. Recycling van plastic is voor onze Jan gesneden koek! We zijn als bestuur trots op zijn langdurige lidmaatschap, zijn kameraadschap en zijn werk als vrijwilliger. Zonder goede shuttles kunnen wij allemaal niet fijn spelen.

Namens het bestuur en de vereniging: bedankt Jan! En natuurlijk tot speels in de zaal!