Breaking news
  1. SNELLE RACKETSPORT
  2. LID IN HET ZONNETJE!
  3. ROSEANNE WINT DAMESDUBBEL 4
  4. SPONSORBIJEENKOMST 31 OKTOBER
  5. RABOBANK CLUB VAN HET JAAR

BC Appoldro Jeugd

De jeugd is een belangrijke pilaar binnen BC Appoldro. Een heel team van trainers, begeleiders en ondersteunende organen dragen bij tot een degelijk en goed beleid om jeugdleden zich welkom te laten voelen binnen BC Appoldro.

Van beginneling tot talenten, voor iedereen is er ruimte om te ontwikkelen. Maar plezier is de grote drijfveer voor alles.

We zijn inmiddels al jaren afgestapt van het klassikaal grote groepen training geven. Wij onderkennen namelijk de groei en plezier van badminton per individu en in klein groepsverband. Het resultaat hiervan is dat er met meer plezier wordt gesport en er automatisch doorgroei situaties ontstaan.

Vanuit de vereniging stimuleren wij de jeugd om door te groeien naar bondscompetitie en dat zal inhouden dat jeugd kan meespelen in de senioren competitie omdat daar het niveau nu eenmaal hoger ligt. Zoals gezegd geven we van beginneling tot ver gevorderde speler de kans om te badminton op niveau te beleven.

“Na een korte intake, jeugdleden mogen zelfs 4x gratis meetrainen!”

Wij trainen op woensdagavond in de Sporthal Sprengeloo. Na een korte intake, jeugdleden mogen zelfs 4x gratis meetrainen, overleggen we samen met het jeugdlid waar hij/zij zich het beste in thuis voelt.

Leden die zich aanmelden gaan in principe competitie spelen, ook dit gaat in overleg op welk niveau er instroming kan plaatsvinden gedurende het seizoen of het aankomende speelseizoen. Het competitie seizoen is van September tot en met Januari. Onze vaste competitie speelhal is de Mheenhal en wij spelen onze competitie wedstrijden op de zondag. De uitwedstrijden tegen andere teams zijn verschillend ingedeeld en ieder jaar vaak anders. Dit kan ook op de zaterdag plaatsvinden en bij hoge uitzondering op een avond.

“Ook organiseren wij elk jaar een bijzondere uitstapjes, maar het zal altijd wel een sportief karakter hebben”
Naast de training is er ook gelegenheid om lekker te kunnen spelen. Het is ook best eens prettig om gewoon ff een potje te meppen. Op maandag komen er soms tijdens de jeugdtraining volwassenen waarmee de jeugd op niveau kan spelen. We nodigen ouders uit om op de baan te gaan staan en mee te spelen!
Tussen al het getrain en vrijspelen door organiseren wij van tijd tot tijd onze toernooien. De jeugd gaat dan onderling wedstrijden spelen al dan niet met een bepaalde “hindernis”. Ook organiseren wij elk jaar een bijzondere uitstapjes, maar het zal altijd wel een sportief karakter hebben.

Al met al is het een sportieve uitdaging voor jeugdleden waarin wij ruimte geven voor persoonlijke groei, maar met plezier!

Kom gerust eens langs op de woensdag om kennis te maken.

Hallo ik ben Charlotte en ik speel heel erg graag badminton, omdat het een teamsport is maar ook weer niet want, je hebt keuze om samen te spelen met een team genoot of alleen. Ik speel zelf competitie en doe het graag. Omdat ik nog met twee andere meisjes in het team zit speel ik alleen een single en een mix. Ik vind badminton ook heel erg leuk omdat je alles traint. Van je kuiten tot je armen. De leukste training vind ik op woensdag omdat, je dan soms met iedereen samen gaat trainen en dat vind ik altijd wel leuk want dan speel je tegen verschillende mensen. Als je competitie speelt doe je veel meer dan alleen spelen met je team. ik ben met mijn team al een paar keer naar de bioscoop geweest en we willen graag nog een keer met z’n alle bowlen.

Charlotte The (12 jaar), speelt in team J3.