Over de club

Met ±165 leden is Appoldro een relatief grote badmintonvereniging in de regio die mogelijkheden biedt voor iedereen en elk niveau. Een recreatief potje badminton, recreatief competitief spelen of keihard voor de winst en wedstrijd gaan. Onze jongste speler is 6 en onze oudste speler is 73.

We hebben dan ook maar liefst 4 avonden gereserveerd voor recreatief badminton en dat is best veel. Als lid kan je willekeurig komen spelen op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond op verschillende locaties in Apeldoorn. Maandag in zuidbroek, dinsdag in Sprengeloo, woensdag in het centrum en donderdag weer in de Maten.

BC Appoldro is een sociale vereniging. Op een recreatieve avond wil iedereen wel een potje met elkaar spelen. Natuurlijk is er niveauverschil maar, als je het vraagt, willen zelfs de beste spelers wel een potje met je spelen ook al kan je nog maar net een shuttle raken.

We zijn een dynamische vereniging. Doorlopend op zoek naar innovaties. Onze jeugdtraining is hervormd en up-to-date, we hebben voor de bondscompetitie top-trainers en we introduceren als enige in Apeldoorn AirBadminton.

 

We hebben dan ook maar liefst 4 avonden gereserveerd voor recreatief badminton

AirBadminton is een compleet nieuwe sport. De Badminton World Federation (BWF) lanceerde deze sport mei 2019. De ambities zijn groots: binnen 10 jaar moet de sport Olympisch zijn!Met aangepaste banen, eigen spelregels en natuurlijk de AirShuttle om de sport mee te beoefenen zal AirBadminton de wereld veroveren.

AirBadminton wordt een nieuwe tak van onze sportclub. Een fantastisch nieuwe manier om in de zomer buiten sportief maar vooral ook beachy met elkaar om te gaan. Het bied mogelijkheden voor keiharde actie en fun en drinks.

Afgelopen zomer heeft Martijn, onze jeugdtrainer, ArBadminton opgepakt en is met de jeugd naar buiten gegaan. Met een enorm succes! Door corona wilden jongeren graag komen om te bewegen en te socialiseren.

We gaan met ontzettend veel plezier en energie van AirBadminton een succes maken. Wie weet speelt Appoldro straks met een AirBadminton Competitie team!

De senioren bondscompetitie zit in de lift. Dankzij onze voormalige trainer Martie van Dijk in samenwerking met hoofd TC Henry Bretveld is de bondscompetitie enorm gegroeid en serieus opgepakt. We zijn van 3 competitieteams gegroeid naar 5 waarvan de 1ste twee teams 3e divisie spelen. 

De bondscompetitie wordt getraind door niemand minder dan Alyssa Tirtosentono van het Nationaal Team Nederland.

We willen Martie van harte bedanken voor zijn inzet. Hij heeft er voor gezorgd dat de bondscompetitie tak van Appoldro een boost heeft gekregen, vernieuwd enthousiasme, energie en een positieve intentie naar de toekomst.

Om onze competitie ambities waar te kunnen maken heeft Henry, onze hoofd TC er keihard en vooral lang aan gewerkt om het beste van het beste te vinden. En we krijgen meer dan we ooit konden hopen: Appoldro heeft niemand minder dan Alyssa Tirtosentono, Team NL, Speler uit de Nationale Selectie weten te contracteren.

Omdat de groep zo groot is en haar programma vol heeft ze ondersteuning van Finn Achthoven. Ook topspeler uit de selectie! We gaan grote stappen maken met Alyssa en hopen op een succesvolle toekomst.