Breaking news
  1. SNELLE RACKETSPORT
  2. LID IN HET ZONNETJE!
  3. ROSEANNE WINT DAMESDUBBEL 4
  4. SPONSORBIJEENKOMST 31 OKTOBER
  5. RABOBANK CLUB VAN HET JAAR

Covid-19

Beste leden,

Wederom worden we geconfronteerd met een gedeeltelijke lockdown en het valt zwaar. Ook voor het bestuur zijn het ingewikkelde tijden om keuzes te maken en om zaken goed te organiseren voor onze vereniging.

Het bestuur is nu in de zaal en achter de schermen aan het uitproberen. Wat nodig is om veilig te kunnen badmintonnen binnen de huidige maatregelen. Kan dat ook? En kunnen we op een veilige manier die recht doet aan alle leden weer spelen? Hoeveel leden kunnen daadwerkelijk spelen zoals we het nu organiseren?

We hopen dat jullie begrip kunnen opbrengen voor onze keuzes. We willen als bestuur zelf ook het liefst lekker badmintonnen, maar de gezondheid van ons allen staat voor ons voorop.

Houd de mail en de website scherp in de gaten. En we horen graag van jullie als er ideeën zijn voor de komende tijd. We zullen uiterlijk dit weekend communiceren over de komende periode.

Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van BC Appoldro

 

Hoe gaat het spelen er deze week uitzien?

De bond geeft duidelijk aan dat binnen deze richtlijnen voor vrije speelmomenten geen ruimte is voor dubbelspel. Dus daarom de keuze om nu aankomende maandag 19 oktober met singles te starten en deze week te ervaren hoe dit gaat. Binnen de trainingsmomenten gaan we kijken of 4 leden per baan mogelijk is in afstemming met de trainers.

Hoe gaat het spelen deze week eruit zien?
Jeugd:

Voor de jeugd houden we vast aan de bestaande afspraken. We zullen de speelavonden voor de jeugd op maandag en woensdag wel eerder stoppen: om 19:45 uur zodat we een soepele en veilige wisseling met de senioren kunnen organiseren.

Recreanten:
We kiezen voor vaste blokken van 45 minuten waarvoor je verplicht moet reserveren (lees verderop hoe dit werk). De groepsgrootte houden we zo ruim onder de maximaal 30 toegestane leden. Dit zodat iedereen kan doorspelen, je warm blijft, en we het aantal risicomomenten door meerdere wisselingen verminderen. We willen de speelmomenten zo eerlijk mogelijk verdelen en zullen daarom de speelmomenten over de hele week bekijken. Voor de spelers die trainingen krijgen (beginners, ARC, divisie) telt hun training ook mee in het aantal speelmomenten. Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid over de verdeling. 

Praktisch:
naar de zaal

– Dekleedkamers zijn dicht: dus in sportkleding komen (zaalschoenen enkel binnen);
– Voor je aan de beurt bent wacht je buiten op 1.5 m afstand van anderen tot de corona coördinator aangeeft dat je naar binnen kan;
– Zorg dat je op tijd bent maar houd afstand van elkaar;
– Er wordt gevraagd naar je gezondheid;
– Volg de aanwijzingen op waar je je kan klaarmaken en je tas kan neerzetten (alles op 1.5 m afstand van anderen);
– 2 personen per baan (single), waarbij de 2 personen natuurlijk ook zelf ervoor kunnen kiezen een halve baan te gebruiken;
– Men speelt doorlopend 1 blok per avond van 45 minuten;
– De koppels worden ter plekke gemaakt;
– Nylon shuttles worden door de corona coördinator uitgedeeld;
– Na afloop snel wisselen en omkleden en zo snel mogelijk de zaal verlaten door de uitgang die de corona coördinator aangeeft;
– Volg altijd de aanwijzingen op van de corono coördinator;
– Zorg dat je het sportprotocol kent, hou je aan de richtlijnen.

Reserveren voor 19-23 oktober
We gaan deze week starten met verplicht reserveren via de reserveringsapp Reservio. Daarvoor kan je de volgende link gebruiken: https://bc-appoldro.reservio.com om via een webbrowser te reserveren. Hier moet je je inschrijven en een account aanmaken als je de app wil gebruiken. Download de app op je telefoon: https://www.reservio.com/nl/. Of opzoeken op je app store.

In onderstaande tabel staan de speelblokken weergegeven per avond.  We starten met de mogelijkheid om je 1 keer op te geven voor de week. Het bestuur houdt de eindverantwoordelijkheid voor de definitieve toewijzing.

Maandag 20:00 u – 20:45u
Maandag 21:00 u – 21:45u
Maandag 22:00 u – 22:45u

Woensdag 20:00 u – 20:45u
Woensdag 21:00 u – 21:45u (met uitloop tot 10u)

Donderdag 20:00 u – 20:45u
Donderdag 21:00 u – 21:45u (met uitloop tot 10u)

Trainingen
De leden die een training volgen geven zich op bij de trainer(s). Dit gaat niet via Reservio.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van BC Appoldro